ISRAELLUMEA DE AZIORIENTUL MIJLOCIU

ONU: Ambasadorii israelian și marocan vor aprinde împreună lumânările în ultima noapte a sărbătorii Hanuka

Joi seara, ambasadorul Marocului la Națiunile Unite, Omar Hilale, se va alătura ambasadorului Israelului la ONU, Gilad Erdan, pentru aprinderea lumânărilor în această ultimă seară a sărbătorii evreiești Hanuka, la mai puțin de o săptămână după ce, cele două țări a anunțat stabilirea unor relații formale.

Acest eveniment unic, găzduit de Misiunea Permanentă a Israelului la Organizația Națiunilor Unite și de Forumul pentru Diplomația Culturală, va consta în binecuvântări și aprinderi de lumânări de către alți ambasadori ai Națiunilor Unite.
Printre aceștia vor fi și ambasadorii Emiratelor Arabe Unite și Bahrain, care au semnat recent și acorduri de normalizare cu Israelul. Recepția virtuală va fi găzduită de rabinul Yehuda Sarna din Consiliul Evreiesc din Emiratele Arabe Unite.

La începutul lunii decembrie, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că Israelul și Marocul au fost de acord să-și normalizeze relațiile diplomatice.
Sub conducerea administrației Trump, Marocul este a patra țară din lumea arabă care a anunțat că a luat sau a reluat relațiile diplomatice oficiale cu Israelul în ultimele luni, după Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Sudan. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: