Israel: Vaccinul Covid-19 ar putea preveni o a treia carantină național

Profesorul Eran Segal de la Institutul Weizmann a declarat că sosirea vaccinului Covid-19 în Israel ar putea împiedica intrarea țării într-un al treilea blocaj național.

“Dacă nu am fi avut vaccinuri la orizont, am fi putut vedea o tendință ascendentă clară care ar fi impus restricții. Cu toate acestea, deoarece creșterea este lentă în prezent, estimăm că nu va exista un focar semnificativ dincolo de ceea ce vedem în prezent. Pandemia poate fi stabilizată datorită vaccinurilor”, a spus Segal.
Potrivit profesorului Segal, dacă Israelul administrează 60.000 de vaccinuri pe zi, va putea imuniza întregul grup de risc din țară în câteva luni și va începe să ridice restricțiile care încetinesc economia.
„Vaccinarea întregii populații cu vârsta cuprinsă între 65 și 70 de ani și peste va reduce considerabil morbiditatea legată de coronavirus și rata de reproducere a acestuia”, a spus el.
“Dacă vaccinurile sunt, într-adevăr, foarte eficiente, va exista o scădere semnificativă a morbidității în toată țara în decurs de trei sau patru săptămâni”, a mai subliniat el.
Cu toate acestea, Divizia de Informații din Țahal a declarat într-un raport că, în ciuda aprobării date săptămâna trecută de către Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) pentru vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului, sosirea dozelor în Israelul nu se așteaptă să afecteze cu adevărat evoluția epidemiei din țară până la sfârșitul iernii. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: