ISRAEL

Israel: Cabinetul coronavirus se întrunește duminică pentru a lua în considerare noi restricții

Cabinetul israelian pentru coronavirus se va întruni duminică pentru a decide dacă impune noi restricții publicului sau chiar impunerea unui nou blocaj.

Cifrele Ministerului Sănătății arată o creștere accentuată a infecțiilor în întreaga țară, deoarece experții se tem că recent încheiata sărbătoare de Hanuka va crește numărul bolnavilor în zilele următoare.
Primul ministru Benjamin Netanyahu și ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, au declarat că au susținut o decizie luată la începutul acestei luni conform căreia va fi pusă în aplicare o perioadă de „restricții stricte” dacă numărul cazurilor depășește 2.500 pe zi.
Cu toate acestea, mulți miniștri se opun și cred că este necesar să se ia măsuri diferențiale mai degrabă decât măsuri radicale.
Potrivit coordonatorului coronavirusului, profesorul Nachman Ash, restricțiile mai stricte ar presupune închiderea magazinelor, a mall-urilor și a piețelor, adunările urmând a fi limitate la 10 persoane în spații închise și 20 în spații deschise. Școlile vor rămâne deschise în orașele verzi și galbene și se vor închide în orașele portocalii și roșii.
Netanyahu și Edelstein au declarat că situația se înrăutățește în țară și că Israelul este pe punctul de a se confrunta cu al treilea val Corona. Conform lor, noile restricții trebuie implementate imediat.
Dacă cabinetul votează în favoarea acestor restricții, acestea vor fi în vigoare cel puțin trei săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d