Israel: Bennett va anunța candidatura sa pentru funcția de prim ministru

Se așteaptă ca președintele Yamina, Naftali Bennett, să anunțe că va candida pentru funcția de prim ministru, cu scopul de a-l înlocui pe actualul premier, Benjamin Netanyahu.

După ce Knessettul se dizolvă oficial în această seară și se stabilește o dată pentru alegeri, Bennett își va anunța candidatura la funcția de prim ministru, dar, spre deosebire de Gideon Saar, Bennett nu se va angaja să nu adere la un guvern condus de Netanyahu.
Se așteaptă ca președintele Yamina să-l atace brusc pe primul ministru în legătură cu gestionarea crizei coronavirusului. El va menționa, de asemenea, multitudinea de promisiuni ale lui Netanyahu de a aplica suveranitatea și de a reforma sistemul de justiție, promisiuni care au rămas neîndeplinite după cele mai recente alegeri.
Ieri, Bennett a prezentat moțiunea de neîncredere propusă de fracțiunea Yamina și a atacat conduita primului ministru Netanyahu și a ministrului apărării Gantz.
”Domnule Netanyahu, acest guvern opac nu trebuie să dureze nici măcar un minut. Ar trebui înlocuit, nu extins. Nu vom participa la niciun exercițiu egoist în guvernarea voastră egoistă. În cel mai dificil moment, cetățeanul obișnuit aude cum Netanyahu și Gantz se atacă reciproc și simte că trăiește într-un film. Cu toții trăim într-un film de coșmar care ne-a condus la asta. Niciodată în istoria țării nu a existat un guvern atât de egoist, atât de eșuat, atât de conflictual încât să nu-i pese prea mult de oameni”.
Bennett a mai spus: „Sugestii continuă să mi propună tot timpul: Vino, intră în guvern, ia-i pe miniștrii pe care îi dorești”. Nu ne vom alătura, deoarece trebuie să fiți înlocuit. Și un ultim punct – problema mai profundă va trebui rezolvată. Oamenii și-au pierdut credința, nu numai în guvern, ci și în instituțiile statului. Pentru că voi toți, și mai ales dumneavoastră, domnule prim ministru, trebuie să reprezentați statul, instituțiile statului. Nu spui adevărul. Putem face mult mai bine decât acest guvern, îndemn atât membrii coaliției, cât și opoziția – nu lăsați acest guvern teribil să trăiască nici măcar un minut în plus. Avem nevoie de o nouă cale”, a spus președintele Yamina. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: