Israel: Cu puțin timp înainte de dizolvarea Knessetului, Guvernul a aprobat un buget continuu care îi va permite să funcționeze în 2021

Guvernul israelian a aprobat astăzi (marți), într-o ședință în sistem Zoom, proiectul de lege al Ministerului Finanțelor pentru ajustarea bugetului continuu, care va permite ministerelor guvernamentale să continue să funcționeze, în pofida dizolvării Knessetului și a lipsei unui buget de stat aprobat.

Pe lângă buget, agenda guvernului include și aprobarea unui plan de consolidare a orașului Ashkelon, bugete pentru autoritățile locale din Iehuda și Șomron și alte subiecte.
Aceasta nu este o aprobare bugetară care împiedică dizolvarea Knessetului, ci o aprobare bugetară care va permite guvernului să funcționeze chiar și după dizolvarea Knessetului. Fără aprobarea bugetului 2020, guvernul va trebui să acționeze în 2021 pe baza unui buget continuat din 2019 pentru al doilea an consecutiv, fără ajustări. Miscarea trezoreriei este menită să permită ajustări în bugetul de urmărire.
Fără modificări ale Legii fundamentale, un scenariu care pare mai puțin rezonabil în acest moment, suma care va fi disponibilă ministerelor guvernamentale anul viitor va fi de aproximativ 310 miliarde șekeli – cu aproximativ 100 miliarde șekeli mai mică decât cheltuielile guvernamentale în 2020, care s-au ridicat la 412 miliarde șekeli.
În plus, memorandumul de lege permite utilizarea în continuare a „casetelor Corona” nebugetare în valoare de 53 miliarde șekeli, care permit alocarea finanțării în cadrul extrabugetar. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: