Franța: Cântăreața Rika Zarai a murit la vârsta de 82 de ani (VIDEO)

Născută în 1938 în Ierusalim, ea s-a familiarizat cu muzica de la vârsta de 7 ani, când a început lecțiile de pian. Ea a excelat rapid în acest domeniu, câștigând primul premiu la conservator la vârsta de 15 ani.
Ea a condus un grup muzical al armatei israeliene în timpul serviciului militar, grup cu care a pus în scenă un musical, Five on Five.
Ulterior s-a căsătorit cu compozitorul Johann Zarai. În 1959 s-a născut fiica lor, Yael.

Val de succese

Ea s-a mutat în Franța după serviciul militar pentru a-și continua studiile muzicale. În timp ce cânta în cabarete, l-a întâlnit pe producătorul Eddie Barclay: el i-a oferit un contract, iar Rika Zarai a înregistrat primele single-uri.
În a doua jumătate a anului 1960, au urmat succesele: Casatschok, So I sing, Fără cămașă, fără pantaloni sau Balapapa. De asemenea, a scris două cântece de Charles Aznavour, Le Temps și Et pourtant.

Ultima ei apariție pe scenă a fost în luna februarie a anului trecut. Cu câteva zile înainte de împlinirea vârstei de 82 de ani, Rika Zarai a cântat la Folies Bergères cu ocazia The Night of Depression organizată de Raphael Mezrahi. (Anima News)

Rika Zarai – 21.12.2020

Lasă un răspuns