Cercetare israeliană: Medicamentl antilipidic care poate reduce severitatea COVID-19

După efectuarea unui studiu comparativ a 1.500 de dosare medicale ale pacienților spitalizați, cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au demonstrat că un medicament existent utilizat pentru scăderea nivelului de lipide reduce semnificativ intensitatea COVID-19.

Fenofibratul, un medicament generic de reducere a grăsimilor, care este printre cele mai prescrise medicamente din Statele Unite, pare să ofere pacienților un avantaj “uluitor” în lupta împotriva bolii, a declarat profesorul Yaakov Nahmias de la Universitatea Ebraică din Ierusalim pentru Times of Israel.
“Acesta este un medicament ieftin și disponibil pe scară largă, cu efecte secundare minime, și am fost încântați să vedem că toți biomarkerii majori indică faptul că reduce severitatea COVID-19”, a spus Nahmias.
Nahmias a petrecut șase luni analizând impactul numeroaselor medicamente diferite luate de 1.500 de pacienți cu coronavirus tratați în două spitale israeliene.
Studiul a inclus 13 subiecți care au luat fenofibrat în mod regulat, înainte de a contracta coronavirus, pentru a trata nivelurile lor de lipide. Rezultatul, o vindecare mai rapidă decât se aștepta a pneumoniei induse de virus, a fost în concordanță cu ipoteza sa anterioară că lipidele joacă un rol în severitatea bolii. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: