ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Ministrul israelian al Apărării a semnat ordinul de confiscare a 4 milioane de dolari transferați de Iran către Hamas

La recomandarea Direcției Naționale de Combatere a Terorismului din cadrul Ministerului Apărării, ministrul Benny Gantz a semnat un ordin de confiscare a 4 milioane de dolari transferați din Iran către organizația teroristă Hamas din Fâșia Gaza.

Ministerul Apărării a declarat că „banii au fost destinați dezvoltării infrastructurii teroriste a Hamas în Gaza, inclusiv producției de arme și plătirii militanțilot organizației, și au venit de la guvernul iranian care acționează împotriva statului Israel”.
Ordinul de confiscare a fost emis în numele omului de afaceri din Gaza, Zuhir Shamalh, și al companiei sale de schimb valutar Al-Mutahadun. Un decret similar a fost emis în februarie 2020, dar, după aceea și pentru a-și dilua legăturile cu Hamas, Al-Mutahadun și-a schimbat numele și a început să funcționeze sub un nou nume – Al-Markaziya Lil-Sirafa.
Mandatul, semnat de ministrul Apărării sub autoritatea Legii antiteroriste, permite confiscarea fondurilor sau a activelor de valoare egală în serviciile monetare, oriunde s-ar afla acestea.
Beny Gantz a adăugat în mesajul său că Shamalkh a luat locul lui Hamad al-Khodari, proprietarul companiei financiare Hamad / Elpak, care este specializată în transferul unor sume mari de bani din Iran în Gaza în scopuri teroriste. În ultimul an, Khodari a devenit lider în sectorul valutar din centrul Gaza.
E și-a folosit proprii agenți în străinătate pentru a transfera sume mari de bani către Hamas, Jihadul Islamic și alte grupări teroriste. Într-o operațiune din mai 2019, Țahal l-a eliminat ca agent terorist.
Actualul ordin impune restricții lui Shamalkh și familiei sale din întreaga lume, limitând călătoriile lor în anumite țări, precum și activitățile financiare ale companiei pe care o deține. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: