Vaccinul coronavirus: Israelul se numără printre primele țări care-și imunizează cel mai mult populația

Ministerul israelian al Sănătății intenționează să prelungească programul de lucru pentru a vaccina cetățenii săi împotriva coronavirusului, incluzând și orele de noapte.

Orly Grinfeld, directorul planului „Maghen Israel” de luptă împotriva Covid 19, a declarat miercuri, la televiziunea de stat (KAN), că ministerul cere să îndeplinească obiectivul de a oferi 60 de mii de doze zilnice, inclusiv de week-end.
Echipa de cercetare a Institutului Weizmann spune că Israelul se situează în prezent pe locul al doilea în lume în ceea ce privește ratele persoanelor vaccinate pe cap de locuitor.
Profesorul Eran Segal, care conduce grupul de cercetare, a declarat televisiunii KAN că rata de avansare de 60.000 vaccinate pe zi ar putea afecta în mod semnificativ ratele severe de morbiditate cauzate de coronavirus, deoarece mai mult de 90% din decese apar la persoanele în vârstă de 60 și 75% din cazurile severe apar în această grupă de vârstă.
În plus, Segal a subliniat că, având în vedere faptul că există 1,4 milioane de persoane cu vârsta de peste 60 de ani în Israel, la o rată de 60.000 vaccinate pe zi, această grupă de vârstă poate fi vaccinată în aproximativ trei săptămâni.
În acest context, el a explicat că, dacă la două săptămâni după prima doză va exista o incidență a morbidității reduse, aceasta ar putea reduce mortalitatea cu Covid de 19 ori de zece ori și ar putea scădea de patru ori mai puțin cazurile grave. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: