marți, octombrie 3, 2023
ORIENTUL MIJLOCIU

Egiptul părăsește Fâșia Gaza ? Evacuarea birourilor misiunii sale diplomatice din Gaza

Egiptul a evacuat în mod surprinzător birourile misiunii sale diplomatice din Districtul Rimal din Gaza, potrivit Arabi 21.

O delegație a Ministerului egiptean de Externe care a intrat pe la trecerea Rafah a avut grijă să evacueze clădirea, care a fost abandonată de autorități de când Hamas a preluat controlul asupra Fâșiei Gaza în 2007. De atunci, birourile Ambasadei egiptene au rămas sub securitatea membrilor Hamas.
Surse egiptene au declarat că evacuarea a avut loc după încheierea perioadei de închiriere a structurii. Ministerul de Externe al Egiptului a refuzat să comenteze motivele evacuării, potrivit Nziv.
Trebuie menționat că, de la preluarea Hamas, contactele egiptene cu Fâșia Gaza au fost în principal prin intermediul personalului de informații și nicio delegație economică nu a sosit din Cairo pentru a vizita Gaza.
Mărfurile egiptene nu sunt dominante în Fâșia Gaza și ajung numai după mărfuri din Israel, Turcia și China.
Trebuie amintit faptul că, comerțul exterior al Fâșiei Gaza trece prin portul israelian Ashdod și nu prin porturile maritime ale Egiptului, iar moneda egipteană nu este atât de comună în Fâșia Gaza. Toate acestea contrastează cu impactul istoric al Egiptului asupra teritoriilor Fâșiei Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: