Erdogan dorește ca Turcia să îmbunătățească relațiile cu Israelul

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat vineri că țara sa ar dori să aibă relații mai bune cu Israelul, adăugând că discuțiile la nivel de informații continuă între cele două părți.

Cele două țări s-au confruntat cu mari tensiuni în ultimii ani, în pofida legăturilor comerciale puternice. Ankara a condamnat în mod repetat “ocupația israeliană în Cisiordania și tratamentul aplicat de aceasta asupra palestinienilor”.
“Avem probleme cu oficialii de la cel mai înalt nivel”, a declarat Erdogan reporterilor la Istanbul. “Dacă nu ar fi fost aceste dispute, relațiile noastre ar fi putut fi foarte diferite”, a spus el, adăugând că politica Israelului față de palestinieni a fost “inacceptabilă.”
“Nu putem tolera comportamentul și atitudinea lor jalnică față de pământul palestinian”, a declarat Erdogan, potrivit presei turce.
Azerbaidjanul a sugerat Ierusalimului și Ankarei că ar putea contribui la construirea de “noi poduri” între acești doi aliați, a informat site-ul Walla.
Președintele Azerbaidjanului, Aliyev, l-a sunat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan și i-a sugerat diverse modalități de îmbunătățire a relațiilor diplomatice dintre Turcia și Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: