Deținuții palestinieni din Israel vor fi vaccinați împotriva coronavirusului în zilele următoare

Israelul i-a informat pe deținuții de securitate palestinieni că vor fi vaccinați împotriva Covid-19 în zilele următoare, a anunțat sâmbătă Qadri Abu Baker, directorul Comisiei deținuților și foștilor deținuți ai Autorității Palestiniene.

Abu Baker a declarat agenției de știri AP Wafa că vaccinarea prizonierilor nu va fi obligatorie. El a dezvăluit însă că unii prizonieri vor să fie vaccinați.
Conform lui, Autoritatea Palestiniană intenționează să ceară Israelului să permită medicilor palestinieni sau străini să supravegheze vaccinarea prizonierilor.
Cu toate acestea, ministrul israelian al Securității Publice, Amir Ohana, a ordonat sâmbătă Serviciului Penitenciar să nu înceapă vaccinarea deținuților palestinieni împotriva Covid-19 până la o notificare ulterioară. El a adăugat că deținuții vor fi vaccinați “în conformitate cu programul de vaccinare al publicului larg.”
În plus, vaccinuri Covid-19 vor fi disponibile pentru palestinienii din Cisiordania și Fâșia Gaza, în următoarele două săptămâni, a declarat sâmbătă, Kamal al-Shakhra, un înalt oficial al Ministerului Sănătății din Autoritatea Palestiniană.
El a spus că este în contact cu Organizația Mondială a Sănătății și companiile care au produs vaccinurile coronavirus pentru a se asigura că vaccinurile sunt furnizate palestinienilor cât mai curând posibil.
Kamal al-Shakhra a descris situația pandemică din Cisiordania și Fâșia Gaza drept” catastrofală”, în principal din cauza nerespectării reglementărilor care vizează reducerea răspândirii bolii. (Anima News)

Lasă un răspuns