Israel / Coronavirus: 49 de cazuri suspectate de a fi infectate de noua tulpină

Cercetătorii israelieni au identificat zeci de cazuri suspecte de noua variantă de coronavirus care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie înainte de a fi detectată în Africa de Sud, Spania și apoi Franța.

La Centrul Medical Assaf Harofe din apropiere de Tel Aviv, oamenii de știință au descoperit 49 de suspecți ai noii tulpini virale, a raportat canalul 13. Această mutație a virusului este mai transmisibilă, dar nu mai mortală.
Nouăsprezece cazuri suspecte au fost descoperite într-un alt laborator din sudul Israelului. Unii dintre pacienții cu noua variantă nu au părăsit țara recent, crescând temerea că noua tulpină de virus se răspândește în interiorul Israelului, potrivit raportului.
Directorul general al Ministerului Sănătății israelian, Chezy Levy, a declarat că sute de probe de testare sunt în curs de cartografiere genetică pentru a detecta noua tulpină și a spus că este probabil ca mai multe cazuri de mutație să fie confirmate în curând.
Ministerul Sănătății a achiziționat o mașină specială în străinătate pentru 10 milioane șekeli (3, 1 milioane de dolari) pentru a detecta această nouă variantă în eșantioane. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: