Israel / Coronavirus: Regulile celei de-a treia blocări: CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI!

Cu cazuri zilnice noi de virus în medie de peste 3.000 în ultimele zile, guvernul a ordonat o blocare la nivel național, a treia de când a început pandemia, începând de duminică 27 decmbrie ora 17.00 și care urmează să rămână în vigoare timp de cel puțin două săptămâni.

Acest lucru vine chiar și în timp ce Israelul își intensifică acțiunea de vaccinare, cu scopul declarat de a inocula 100.000 de israelieni pe zi până săptămâna viitoare.
Deocamdată, vaccinurile sunt administrate lucrătorilor din domeniul sănătății,persoanelor începând cu vârsta de 60 de ani și grupurilor cu risc.
În timp ce vaccinarea publicul larg nu a început încă, primul ministrul Benjamin Netanyahu a declarat, joi, că Israelul ar putea fi capabil să învingă COVID-19 “în câteva săptămâni” – datorită combinației dintre blocare și vaccinarea rapidă – și ar putea fi prima țară care să facă acest lucru.
Ceea ce urmează este declarația oficială a Guvernului care stabilește termenii blocajului.

Comunicat al Biroului Primului Ministru, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor

În conformitate cu data decizia din 23 decembrie 2020, Cabinetul a aprobat vineri, 25 decembrie 2020, următoarele reglementări, care vor fi valabil timp de 14 zile, de duminică, 27 decembrie,2020, ora 17.00, până sâmbătă, 9 ianuarie 2021.

 1. Restricții privind depășirea distanței de 1.000 de metri ăn afara locuinței personale, în afară de excepții, cum ar fi vaccinarea, primirea unui tratament medical sau asistență socială de îngrijire, participarea la o demonstrație sau proceduri legale, exerciții individuale (fără utilizarea unui vehicul), transferul unui minor între părinții separați, deplasarea la un loc de muncă permis sau activități permise de învățământ, sau deplasarea pentru a merge la o înmormântare, nuntă sau circumcizia (sub rezerva restricțiilor în adunări).

Amendă pentru încălcarea: 500 șekeli.

 1. Interdicție de a părăsi locul de reședință pentru a fi prezent în reședință altei persoane.
 2. Închiderea locurilor publice și comerciale, cu excepția magazinelor esențiale: produse alimentare, igienă, optice, farmacii și produse electrice și produse care sunt necesare pentru reparațiile esențiale ale casei.
 3. Închiderea spațiilor de cazare, grădini zoologice, safari, parcuri și rezervații naturale, parcuri naționale și comemorative, locuri pentru oferirea de tratamente ne-medicale, inclusiv spații de înfrumusețare si produse cosmetice de tratament, drive-in cinema, mall-uri, piețe și muzee. Opțiunea de a deschide o unitate de alimentație pentru serviciul de preluare este anulată.
 4. Locurile de antrenament sportiv pot funcționa numai pentru sportivii profesioniști.
 5. Lecțiile practice de conducere sunt anulate; organizarea – sau participarea la – o excursie organizată este interzisă.

Educație

 • Vor funcționa în mod obișnuit cursuri pentru vârstele 0-6, clasele 1-4 și clasele 11-12
 • Nu vor exista ore pentru clasele 5-10
 • Activitatea în zonele deschise este interzisă. Cursurile practice în instituțiile de învățământ sau de formare profesională pentru adulți sunt interzise, precum și studiile la sală pentru clasele 13-14.
 • Următoarele activități pot continua: activitate de educație specială a elevilor, drop-out-uri și tineri la risc, școli-internat, sala de studii pentru noii veniți (olim) și accesul la instituțiile de educație sau de formare profesională pentru adulți on-line de învățare pentru elevii care au nevoie de acest lucru.
 • Călătoriile sunt interzise. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: