Israelul speră să poată vaccina mai mult de 150.000 de persoane pe zi (responsabil)

Directorul General al Ministerului israelian al Sănătății a declarat sâmbătă că Israelul speră în cele din urmă să poată vaccina cel puțin 150,000 de persoane pe zi, chemând în același timp populația să se supună restricțiilor sanitare de prevenire împotriva coronavirusului.

„Sper că într-o lună, milioane de oameni vor fi primit o primă doză de vaccin, poate chiar a doua”, a declarat Hezi Levy.
Profesorul Levy a mai spus că persoanele cu risc vor fi vaccinate până în februarie.
„Dar totul depinde de două lucruri”, a subliniat el.
„În primul rând, Pfizer și Moderna trebuie să poată crește cantitățile de vaccinuri trimise în Israel, dar și populația trebuie să aibă voința de a merge să se vaccineze”, a spus el, adăugând că statul dorește ca „vaccinările să se facă șapte zile pe săptămână, 24 de ore pe zi, dacă este necesar”.
În acest ritm, marea majoritate a populației ar putea fi vaccinată până la sfârșitul lunii martie. Spitalele israeliene sunt de așteptat să se alăture efortului de vaccinare încă de săptămâna viitoare, împreună cu sute de medici militari.
În plus față de cele patru milioane de doze de vaccin Pfizer așteptate să ajungă în Israel până la sfârșitul lunii, se așteaptă ca alte patru milioane să fie trimise până la sfârșitul lunii martie pentru un total de opt milioane de doze – suficient pentru a vaccina patru milioane de oameni.
Israelul este, de asemenea, de așteptat să primească 6 milioane de doze de vaccin Moderna, permițând la 3 milioane de persoane să fie vaccinate.
Pe măsură ce campania de vaccinare progresează rapid, rata contaminării cu coronavirus în Israel crește, de asemenea, o a treia blocare națională fiind anunțată începând de duminică după-amiază.
Potrivit lui Hezi Levy, blocarea, planificată inițial pentru o perioadă de două săptămâni, ar putea dura aproape o lună înainte de a se constatat o reducere considerabilă a numărului de infecții. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: