Israelul a găsit o modalitate de a accelera vaccinarea prin reambalarea pachetelor de vaccin Pfizer. Acest lucru le va permite să fie livrate în sate îndepărtate, case de îngrijire medicală și alte destinații.

Problema a fost că, după decongelarea pachetelor depozitate în frigidere speciale la o temperatură de minus 70, acestea nu mai puteau fi transportate în altă parte.
Ministerul israelian al Sănătății a cerut Pfizer permisiunea de a împărți pachetele direct în frigider în cantități mai mici – 50, 70 și 250 de doze. Producătorul vaccinului a dat undă verde.
După aceea, angajații companiei „Sela”, responsabili de logistica campaniei de vaccinare, s-au dus la frigidere și au început să reambaleze încărcătura valoroasă.
„Am stat în Ministerul Sănătății și ne-am întrebat cum să ajungem în fiecare punct al țării, iar liderul israelian nu încetează să uimească: Israelul este prima țară din lume care reambalează vaccinul și îl livrează la ultimele sale puncte, cu accesibilitate maximă pentru populație”, a spus ministrul Sănătății, care a adăugat că angajații lucrează în frigidere la o temperatură de 2 grade, sub supravegherea strictă a Centrului de Control al Ministerului Sănătății”.
„Mă bucur că a fost găsită o metodă de transport fiabilă care nu scade eficacitatea vaccinului. Acest lucru ne permite să stocăm pachete de vaccinuri în mici localități îndepărtate, case de îngrijire medicală și alte locuri și să îndeplinim sarcina de a obține cât mai mulți cetățeni vaccinați cât mai curând posibil”, a declarat Hezi Levy, directorul general al Ministerului Sănătății.
Vaccinul Pfizer este prezentat în pachete speciale de gheață uscată și poate fi păstrat în aceste condiții timp de până la 30 de zile. După dezghețarea într-un frigider de uz casnic la 2-8 grade Celsius, acesta trebuie utilizat în 5 zile. Nu este permisă înghețarea unui vaccin dezghețat. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s