Iran: “Orice submarin israelian care ajunge în Golf va fi o țintă pentru Teheran”

Iranul a emis un avertisment pentru a avertiza că sosirea oricărui submarin Israelian în apele Golfului va fi văzută ca un act de ostilitate îndreptat către Teheran și că va avea dreptul să răspundă la aceasta.

“Israelienii trebuie să fie atenți și să știe că orice submarin israelian care ajunge în Golf va fi o țintă importantă pentru Iran”, a declarat Abu al-Fadl Amoui, purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru securitate națională și Politică Externă al Parlamentului Iranian, pentru Al-Jazeera.
Declarațiile oficialului iranian vin după ce au apărut rapoarte despre trecerea recentă a unui submarin israelian în Canalul Suez legat de Marea Roșie.
Ziarul ”Israel Hayom” a raportat săptămâna trecută că un submarin a traversat Canalul Suez, legat de Golful Persic, în încercarea de a “trimite un mesaj” Iranului.
Potrivit acestei surse, traversarea canalului Suez a avut loc după aprobarea Egiptului. Armata nu a comentat aceste informații.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Hidai Zilberman, a declarat însă că nu exclude ca Iranul să atace Israelul din Irak sau Yemen.
El a explicat că Teheranul lucrează la dezvoltarea de drone și rachete inteligente în aceste două țări. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: