Iranul se află la inițiativa organizării unui exercițiu militar în Gaza

Surse palestiniene din Gaza declară că Iranul a cerut Hamas și Jihadului Islamic să organizeze marți un exercițiu militar major în Fâșia Gaza.

Potrivit acestor surse, scopul este de a arăta că “aliații Iranului din regiune sunt pregătiți pe toate fronturile împotriva oricărui atac asupra axei de rezistență”.
Mesajul este destinat administrației lui Donald Trump din teama Iranului că președintele american în exercițiu ar putea încerca să atace țintele iraniene înainte ca Biden să intre în Casa Albă luna viitoare.
Hamas și Jihad au mobilizat forțele militare din Gaza pentru a participa la exercițiul care a început în această dimineață (marți) la ora 10: 00 până seara târziu.
Militanții din ramura militară a Hamas și alte organizații au fost dispersați în toată Fâșia Gaza, iar zona de pescuit a fost închisă.
Cu o zi înainte, în Fâșia Gaza au fost afișate panouri, inclusiv o fotografie a generalului iranian Qassem Suleimani, care a fost asasinat la începutul acestui an.
A fost postat și un portret al liderului Jihadului Islamic, Bahau al – Alta, care a fost lichidat în Gaza cu aproximativ două luni mai devreme. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: