Sondaj Coronavirus: 35% dintre israelieni preferă să aștepte până când vaccinul proiectat în Israel va fi gata

Potrivit unui nou sondaj, 35% dintre israelieni ar prefera să primească un vaccin dezvoltat în Israel, mai degrabă decât să primească vaccinul disponibil în prezent în țară.

Aproximativ 63% dintre israelieni ar trebui să fie vaccinați împotriva coronavirusului, dar imediat doar 24% dintre ei intenționează să fie vaccinați, a dezvăluit un nou sondaj. O posibilă explicație pentru numărul relativ mic de israelieni care doresc să se vaccineze acum este opinia publică despre siguranța vaccinului.
Aproximativ 23% dintre israelieni nu știu dacă vaccinul este “sigur”, 17% cred că nu este și 6% sunt siguri că “nu este sigur”, potrivit sondajului.
Israelul a început oficial campania de vaccinare împotriva coronavirus, duminica dimineata, în urma creșterii ratei de contaminare din țară.
Cu toate acestea, vaccinul coronavirus israelian nu va fi disponibil până la vară, potrivit profesorului Samuel Shapira, șeful Institutului israelian pentru Cercetări Biologice (IIBR).
Numit “Brilife”, vaccinul a fost dezvoltat de Institutul israelian de Cercetări Biologice. Tehnologia utilizată de institut este similară cu cea utilizată cu succes împotriva virusului Ebola. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: