ISRAEL

Benny Gantz: „Albastru Alb a salvat țara”

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat marți seară că partidul său Albastru Alb a „salvat țara” în ultimele luni, în timpul unui discurs televizat în care l-a criticat pe premierul Benjamin Netanyahu.

Într-un discurs înflăcărat, Gantz a susținut că a efectuat un act de eroism prin guvernarea cu Netanyahu.
„Nu a existat un singur minut în acest guvern în care Netanyahu ne-a văzut ca parteneri sau a acționat în interesul țării. Numai binele țării mă ghidează, chiar dacă plătesc prețul”, a spus el.
El și-a justificat asocierea cu primul ministru la începutul acestui an, spunând că celelalte opțiuni sunt mai „periculoase”.
„În timp ce Netanyahu posta pe Twitter, eu am protejat sistemul juridic, am creat un mecanism de lucru pentru combaterea coronavirusului, am împiedicat izolarea inutilă și am salvat democrația”, a adăugat el.
Benny Gantz a indicat, de asemenea, că va continua să conducă partidul Albastru Alb înainte de următoarele alegeri, deși partidul său se află la cel mai scăzut nivel în sondaje.
El a precizat, de asemenea, că formațiunea sa politică va rămâne în actualul guvern până la alegerile din 23 martie 2021.
După aceea, conform lui, va exista o „alianță” împotriva lui Netanyahu, sugerând că va colabora cu alte partide. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: