Un oficial al Ministerului de Externe al guvernului yemenit a amenințat Israelul pentru supravegherea situației din țară, în care Teheranul sprijină rebelii Houthi, care duc un război împotriva forțelor susținute de Arabia Saudită.

Agenția oficială de știri Mehr a citat oficialul yemenit ca avertizând „regimul sionist împotriva oricărei acțiuni nesăbuite”.
„Regimul sionist caută scuze pentru acțiunile sale ostile prin care încearcă să-și ascundă agresiunea continuă împotriva poporului palestinian și să încurajeze mai multe țări să-și normalizeze relațiile cu acesta”, a spus el.
„Regimul sionist ar trebui să monitorizeze situația din zonele ocupate ilegal în teritoriile palestiniene și să înceteze să amenințe țările din regiune vorbind despre război”, a declarat oficialul, citat de presa iraniană.
Oficialul yemenit a subliniat în continuare că situația din Yemen „nu are nicio legătură cu regimul sionist”, avertizând că „orice acțiune stupidă a regimului ar duce la un război pe scară largă, iar regimul sionist ar fi primul care va pierde”. (Anima News)