Fostul spion Jonathan Pollard în Israel, după ce a executat 30 de ani de închisoare în SUA (VIDEO)

Jonathan Pollard (66 ani), fost analist al Marinei Americane condamnat pentru spionaj în numele statului evreu, a sosit în Israel miercuri, la 35 de ani de la arestarea sa și la câteva săptămâni după încheierea eliberării condiționate.

Eliberat din închisoare în 2015, după ce a executat 30 de ani de închisoare pe viață pentru transmiterea informațiilor clasificate în Israel, lui Jonathan Pollard nu i s-a permis să părăsească Statele Unite pentru o perioadă de cel puțin cinci ani.
Pollard a sosit în Israel împreună cu soția sa, Esther. El și-a exprimat de mult dorința de a se stabili în Israel, care i-a acordat cetățenia în 1995.
Cuplul a zburat într-un avion privat de la Aeroportul Internațional Newark din New Jersey.


    Înainte de aterizare, Pollard a fost invitat de piloți în cabina de pilotaj, unde controlorii de trafic aerian de pe Aeroportul Internațional Ben Gurion l-au salutat în ebraică.

    Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a întâmpinat imediat ce a coborât din avion, pentru a-i înmâna cartea de identitate.

      “Bine ai venit, e bine că ai venit acasă. Acum puteți relua cursul vieții voastre, cu libertate și fericire. Acum sunteți acasă”, a spus șeful guvernului.
      Pollard a răspuns: “Sunt emoționat de a fi în cele din urmă acasă. Nimeni nu este mai mândru de această țară sau de liderul ei decât noi. Sperăm să devenim cetățeni productivi cât mai curând posibil”.
      Se așteaptă ca Pollards să se mute la Ierusalim, unde Esther a trăit înainte de a se reuni cu soțul ei la New York, după eliberarea sa din închisoare în urmă cu cinci ani. (Anima News)

      Lasă un răspuns