Israel: Kfar Saba – orașul cu cea mai bună calitate a vieții din țară

Kfar Saba, Ramat Gan și Rehovot sunt orașele în care calitatea vieții este cea mai bună dintre așezările mari ale Israelului, potrivit indicelui calității vieții în 2019, publicat marți de Biroul Central de Statistică.

Pentru organizație, orașele mari sunt cele cu o populație de peste 100.000 de locuitori.
Ierusalimul, Bat Yam și Ashdod sunt ultimele calificate pozitiv în clasament. Bat Yam și Ashdod sunt sub medie pentru 29 din 42 criterii de calitate a vieții, și Ierusalim pentru 35 din 42 criterii.
Kfar Saba, pe de altă parte, este peste medie pentru 30 din cele 42 de criterii definite de către Biroul Central de Statistică, și conduce în speranța de viață (de 84,8 ani), pozițiile corespunzătoare pentru domeniile de studiu ale angajaților (74.5 %), densitatea de locuințe (0.68 %), satisfacția față de zona de reședință (95.3 %), locuințe (91.8 %), curățenia, situația economică (73.2 %).
La rândul său, Ramat Gan este orașul cu cea mai mare rată de deșeuri reciclate (43, 1 %) și cel mai scăzut sentiment de discriminare din țară (18, 6%).
În ceea ce privește districtele, este cel din Tel Aviv unde calitatea vieții este cea mai bună, potrivit Biroului Central de Statistică.
Districtul Tel Aviv este districtul cu cele mai multe poziții de promovare, districtul cu cea mai mică rată a mortalității infantile și numărul de persoane cu depresie și districtul cu cea mai mare satisfacție cu învățământul secundar și transportul public local.
Districtul Ierusalim este cel mai mic clasat, cu scoruri sub medie pe 36 criterii de calitate a vieții. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: