ISRAEL

Coronavirus: Israel este prima țară din lume care a vaccinat 10% din populația sa

Israelul a devenit vineri prima țară care a administrat prima doză de vaccin coronavirus la 10% din populația sa. Cu 153.000 de persoane suplimentare vaccinate joi în 325 de localități, un milion de persoane din 9,3 milioane în total au fost vaccinate, a declarat ministerul Sănătății.

Israelul a depășit cu mult alte țări în ceea ce privește imunizarea, potrivit statisticilor de pe site-ul Our World in Data de la Universitatea din Oxford. Locul al doilea este deținut de Bahrain cu 3,37%, urmat de Regatul Unit cu 1,39%. Statele Unite au vaccinat până acum 0,84% din populația sa.
Israelul a început vaccinarea pe 20 decembrie, concentrându-se asupra personalului medical, a celor peste 60 de ani și a populației cu risc.
Israelienii primesc vaccinul Pfizer, care necesită două injecții, administrate la câteva săptămâni. Deși nu sunt încă deschise publicului larg, multe centre de vaccinare sunt înființate în toată țara.
Până în prezent, aproximativ 30% dintre cei peste 60 de ani au primit prima injecție, conform cifrelor Ministerului Sănătății.
Cu toate acestea, succesul din ultimele câteva săptămâni a stârnit teama față de lipsa dozelor care ar putea obliga ministerul să oprească campania de vaccinare în primele două săptămâni ale lunii ianuarie.
Pauza le-ar permite celor care au primit prima doză să primească a doua, dar noile prime doze nu vor fi administrate.
Israelul a înregistrat 5.804 de cazuri noi în 24 de ore și 3.338 de decese în total. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: