Oficial palestinian: Mahmoud Abbas „presează” reluarea discuțiilor cu Israelul

Autoritatea Palestiniană dorește reluarea discuțiilor cu Israel, a aflat cotidianul Israel Hayom vineri de la un înalt oficial palestinian.

Oficialul a spus că președintele Mahmoud Abbas a luat legătura cu oficiali din viitoarea administrație Biden pentru a cere „reluarea negocierilor cu Israel cât mai curând posibil prin mediere americană și fără condiții prealabile”.
”Abbas ar dori să profite de faptul că administrația Biden nu a formulat încă nicio politică clară în ceea ce privește cauza palestiniană și conflictul israeliano-palestinian”, a explicat el.
„Obiectivul este de a lovi fierul cât este încă fierbinte și de a relua negocierile fără întârziere. Noua administrație Biden are multe de făcut: are de rezolvat probleme interne, trebuie să dezvolte o politică privind acordul nuclear iranian și să restabilească relațiile cu China și Uniunea Europeană ”, a continuat el.
Oficialul a adăugat că, dacă administrația Biden pune conflictul israeliano-palestinian „printre ultimele preocupări ale ordinei sale de zi, cauza palestiniană va intra în așteptare și procesul politic va dura luni de zile pentru a progresa”.
Potrivit oficialului, mesajul lui Mahmoud Abbas a fost transmis la Washington de către Emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani, cu care șeful Autorității Palestiniene a vorbit la Doha. (Anima News)

Lasă un răspuns