Teheran: Asasinii lui Q. Soleimani „nu vor fi în siguranță nicăieri pe acest pământ”, avertizează Iranul

Șeful Autorității Judiciare din Iran, Ebrahim Raïssi, a avertizat vineri că cei responsabili pentru lichidarea generalului iranian Qassem Soleimani, care a fost ucis acum un an la Bagdad într-un atac american, nu vor fi „nicăieri siguri” .

Oficialul iranian a emis avertismentul în timpul unui eveniment desfășurat la Universitatea din Teheran pentru a marca prima aniversare a morții, pe 3 ianuarie 2020, a puternicului general.
Iranul avertizase deja de multe ori că va răzbuna această crimă.
„Nu credeți că cineva precum președintele Americii, care apare ca un asasin sau care a ordonat un asasinat, poate scăpa. Niciodată”, a spus Raïssi. “Cei care au jucat un rol în această crimă nu vor fi în siguranță nicăieri pe acest pământ”, a subliniat el.
Qassem Soleimani a fost liderul Forței Quds, o unitate de elită responsabilă cu operațiunile externe ale Gărzilor Revoluționare, armata ideologică a Republicii islamice Iran.
Atacul cu dronă care l-a vizat lângă aeroportul din Bagdad a fost ordonat de Donald Trump.
Drept răzbunare, Iranul a tras rachete trei zile mai târziu asupra bazelor irakiene care adăposteau soldați americani în Irak.
De asemenea, vorbind la Universitatea din Teheran, succesorul lui Soleimani, Esmail Qaani, a avertizat că răspunsul la asasinarea lui Soleimani ar putea avea loc oriunde.
„Este chiar posibil să existe oameni la tine acasă (în Statele Unite) care să lupte împotriva crimei tale”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: