Departamentul de Stat al SUA aprobă vânzarea potențială a 3.000 de bombe inteligente către Arabia Saudită

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea potențială de 3.000 de muniții ghidate de precizie (PGM) către Arabia Saudită într-un acord evaluat la 290 miliarde de dolari, a declarat Pentagonul.

Această vânzare are loc întrucât mandatul președintelui american Donald Trump expiră la sfârșitul lunii ianuarie.
La rândul său, președintele ales Joe Biden, s-a angajat să oprească vânzările de arme către regat, cel mai important cumpărător american de arme din Orientul Mijlociu, pentru a pune presiune pe Riad și a pune capăt războiului din Yemen, război care a provocat una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.
Se preconizează că. contractul va include 3.000 GBU-39 (SDB I), o bombă ghidată cu diametru mic, containere, materiale de sprijin, piese de schimb și suport tehnic, a spus Pentagonul.

“Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Arabiei Saudite de a face față amenințărilor actuale și viitoare prin creșterea stocurilor sale de muniții aer-sol de precizie pe distanță lungă”, a spus el într-un comunicat.
“Dimensiunea și precizia SDB I îl fac o muniție eficientă pentru a preveni daunele colaterale”, a spus el.
Agenția de cooperare în domeniul securității în apărare a Pentagonului a notificat Congresul despre posibila vânzare.
Membrii Congresului au fost iritați de numărul mare de victime civile din Yemen și au încercat fără succes anul acesta să blocheze vânzarea avioanelor de luptă F-35 către Riyadh.
În ciuda aprobării Departamentului de Stat, notificarea nu indică faptul că a fost semnat un contract sau că negocierile au fost încheiate. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: