Israel / Coronavirus: Netanyahu planifică o „blocarea strînsă și scurtă”

Conform Biroului primului ministru, Netanyahu continuă să poarte discuții cu șefii de companii farmaceutice „pentru a permite ca vaccinările să continue în cel mai rapid ritm din lume”.

„Săptămâna viitoare, primul ministru Netanyahu va purta discuții cu privire la o blocare strânsă și scurtă, care va permite economiei să se deschidă rapid”, se menționează în comunicatul Biroului.
Între timp, 70.000 de persoane din Israel au fost vaccinate, potrivit datelor publicate astăzi, sâmbătă, într-o evaluare a situației de către Ministerul Sănătății.
44% dintre cei cu vârsta de 60 de ani și peste, au fost vaccinați cu prima doză. În noaptea trecută, 1.019.133 vaccinări au fost efectuate în țară.
Vineri, 5.993 persoame au testat COVID-19 pozitiv, rata testelor pozitive fiind de 6,1% din 97.887 de teste. Media săptămânală este de 5.001. În comunitatea ultrareligioasă, rata testelor pozitive din ultima săptămână este de 14,1%. În societatea arabă, procentul este de 10,8%, iar în populația generală, procentul este de 3,8%.
Vineri, primul ministrul Benjamin Netanyahu a ajuns în localitatea arabă Umm al-Fahm pentru a marca un milion de vaccinați împotriva COVID-19 în Israel.
Într-o declarație, el a spus: „Dacă boala se dezlănțuie, atunci ne va fi dificil să oprim moartea oamenilor. Este mai bine pentru noi să închidem câteva zile, nu mai mult de atât. Trebuie să ne strângem câteva zile și apoi să ne deschidem și asta este ceea ce vrem să facem. Sperăm că politicienii ne vor reveni și ne vor ajuta”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: