Israel: Legea care interzice prostituția a intrat în vigoare

Ministrul israelian al Securității Interne, Amir Ohana, a semnat miercuri un ordin care va permite forțelor de ordine să sancționeze utilizarea serviciilor de prostituție, potrivit unei legi adoptate în urmă cu aproximativ doi ani.

Această lege a intrat în vigoare vineri, 1 ianuarie 2021. Prin lege, oricine o încalcă va trebui să plătească o amendă de 2.000 de șekeli (500 de euro) prima dată, care va fi majorată cu dublu a doua oară.
O decizie guvernamentală de alocare a unor bugete mari pentru eradicarea fenomenului prostituției în Israel este în curs de desfășurare.
O asociație care luptă împotriva prostituției a declarat că legea urma să intre în vigoare pe 10 iulie, dar ministrul Amir Ohana a refuzat până acum să semneze un ordin care să autorizeze poliția să o aplice.
Ca parte a unei petiții depuse la Înalta Curte pe această temă, ministrul Securității interne s-a angajat să semneze ordinul până la sfârșitul anului 2020.
„Odată cu începerea aplicării legii care interzice prostituția, intrăm într-o nouă eră. Vom continua să lucrăm pentru a extinde în continuare sistemele de reabilitare și asistență pentru prostituate și pentru a preveni exploatarea în continuare a femeilor”, a declarat Ayelet Dayan, codirector al asociației. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: