SUA: Congresul ignoră veto-ul lui Donald Trump asupra bugetului Apărării

Congresul SUA l-a umilit fără precedent pe Donald Trump prin adoptarea bugetului pentru apărare cu o foarte mare majoritate, ignorând veto-ul său.

Senatul a votat în favoarea bugetului de 740 miliarde de dolari, cu 81 de voturi pentru și 13 împotrivă, în ciuda „obiecțiilor președintelui”, într-o sesiune excepțională, la fel cum a făcut luni Camera Reprezentanților.
Majoritatea oficialilor aleși republicani s-au alăturat democraților, sfidându-și liderul, deoarece mandatul său se termină în mai puțin de 3 săptămâni.
În cei patru ani la Casa Albă, Donald Trump și-a folosit de nouă ori puterea de veto împotriva proiectelor de lege adoptate în ambele camere. Până în prezent, Congresul nu a reușit niciodată să obțină majoritatea de două treimi necesară pentru a-l înlocui.
Acest eșec se produce pe măsură ce tot mai mulți oficiali aleși din partidul său recunosc înfrângerea sa la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, pe care el încă nu o acceptă.
Rezultat al unor negocieri îndelungate, bugetul prevede în special o creștere cu 3% a salariilor personalului Apărării.
Donald Trump, însă, a găsit textul prea favorabil Chinei și a protestat împotriva posibilității redenumirii bazelor militare onorând generalii confederați, care au luptat în apărarea sclaviei în timpul războiului civil (1861-1865).
De asemenea, l-a criticat pentru faptul că nu include abolirea unei legi, cunoscut sub numele de „Articolul 230”, care protejează statutul juridic al rețelelor de socializare, pe care îl acuză că este părtinitor împotriva lui. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: