SUA și Israel au votat împotriva bugetului ONU pentru 2021

Israelul și Statele Unite au votat împotriva bugetului ONU pentru 2021, invocând „părtinirea” organismului internațional împotriva Israelului și planul său de a organiza un eveniment pentru a marca 20 de ani de la Conferința mondială împotriva rasismului.

Israelul și Statele Unite s-au retras de la conferința din 2001 din Durham, Africa de Sud, după ce textele publicate la conferință au cenzurat statul evreu.
„În urmă cu douăzeci de ani, conferința de la Durban s-a reunit sub demnul obiectiv de a combate rasismul. Dar, la fel ca multe inițiative ale Organizației Națiunilor Unite, a fost rapid împiedicată de organizații și state membre, care sunt interesate să atace Israelul și să delegitimizeze dreptul său de a exista. Nu sunt interesați de drepturile omului “, a declarat ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan.
„Astăzi trebuie să vorbim cu toții împotriva comemorării rușinii care a fost Conferința de la Durban”, a spus el, adăugând că Israelul se opune oricărei măsuri care vizează alocarea unui buget acestei conferințe”.
“Știm cu toții că aceste fonduri nu vor fi folosite pentru a sprijini drepturile omului, ci pentru a răspândi și mai mult antisemitism și ură față de Israel”, a spus el.
„Aceasta face parte dintr-o tendință anti-Israel mai mare la ONU. Nu voi rămâne acolo când astfel de minciuni și incitare urâtă împotriva Israelului și a evreilor vor primi în mod liber o platformă”, a continuat Erdan. (Anima News

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: