Văduva lui Arafat: „A doua Intifada a fost o greșeală și nu acuz Israelul de uciderea soțului meu”

Israelul nu a fost responsabil pentru moartea lui Yasser Arafat, iar a doua intifada, care a izbucnit în septembrie 2000, a fost o greșeală, a spus Suha Arafat, văduva fostului președinte terorist al OEP.

Pe contul ei de Instagram, Suha a scris că nu acuză pe nimeni, „nici măcar Israelul, că l-a ucis pe Yasser Arafat, pentru că, până acum, nu am dovezi împotriva nimănui”.
Suha a spus că nu vrea ca problema morții soțului ei să facă parte din „bătăliile politice interne” palestiniene.
Se pare că se referea la afirmațiile înalților oficiali ai Autorității Palestiniene conform cărora agentul Fatah, Mohammed Dahlan, ar fi fost implicat în „asasinarea” lui Arafat, care a murit într-un spital francez în noiembrie 2004.
Dahlan, fost comandant al securității Autorității Palestiniene (AP) în Fâșia Gaza, s-a mutat în Emiratele Arabe Unite, după ce a avut o discuție cu președintele AP, Mahmoud Abbas, în urmă cu zece ani.
De atunci, oficialii AP și Fatah au susținut că Israelul, cu ajutorul „colaboratorilor” palestinieni, se află în spatele „asasinării” lui Arafat.
Cu toate acestea, o comisie specială de anchetă înființată de conducerea Autorității Palestiniene nu a putut confirma această afirmație.
Suha a declarat că a fost recent intervievată pentru un documentar israelian despre soțul ei și că a spus că a doua Intifada a fost o greșeală.
„Mi-am exprimat părerea că Intifada a fost o greșeală pentru că am pierdut foarte mult și războiul nostru cu ei (Israel) a fost asimetric”, a scris ea pe contul său de Instagram, subliniind:
„Nu mi-e frică să-mi exprim părerea”. Comentariile lui Suha au venit după ce ziarul israelian ”Yedioth Ahronot” a citat-o ​​vineri spunând că nu crede că Israelul este responsabil pentru moartea lui Yasser Arafat, deși este convinsă că a fost „otrăvit”.
De asemenea, ea ar fi spus că a doua intifada „a fost cea mai mare greșeală a lui Yasser Arafat” și că nu ar fi trebuit să revină pe calea terorismului. Ziarul a declarat că remarcile ei au fost făcute în timpul unui interviu cu directorul documentarului intitulat „Inamici”, care este programat să fie difuzat de KAN, Societatea israeliană de radiodifuziune publică.
Suha, în vârstă de 58 de ani, a criticat adesea Autoritatea Palestiniană, acuzându-i pe liderii săi că încearcă să o reducă la tăcere.
Mai mulți palestinieni au criticat-o pe Suha pentru „exonerarea” Israelului de moartea soțului ei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: