Coronavirus: Israelul își propune să vaccineze 2 milioane de oameni până la sfârșitul lunii ianuarie

Israelul a declarat că două milioane de persoane vor primi o vaccinare Covid-19 cu două doze până la sfârșitul lunii ianuarie, un ritm care, așa cum se mândrește primul ministru Benjamin Netanyahu, este cel mai rapid din lume.

Începând cu 19 decembrie, când Netanyahu a primit primul vaccin, Israelul a lansat o presiune agresivă pentru a administra vaccinul făcut de alianța farmaceutică SUA-Germană Pfizer-BioNTech.
Vaccinul trebuie administrat în două etape separate, administrate la trei săptămâni distanță.
„Încetinim ritmul vaccinărilor primei doze, astfel încât să putem păstra stocuri rezervate pentru a doua doză pentru toți cei care au primit prima doză”, a declarat Levy pentru radiodifuzorul public KAN.
El a adăugat însă că aproximativ o cincime din poporul israelian, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății și cu cei peste 60 de ani, vor primi ambele vaccinuri până la sfârșitul acestei luni.
“Până la sfârșitul lunii ianuarie, vom inocula două milioane de locuitori, majoritatea în vârstă”, a spus el.
De vineri, peste un milion de oameni au primit prima injecție.
“Bătem toate recordurile”, a declarat Netanyahu vineri. „Suntem înaintea întregii lumi”, a spus premierul.
Biroul central de statistică israelian a declarat într-un comunicat de sfârșit de an că populația Israelului se ridică la 9,29 milioane.
Ministerul Sănătății a declarat duminică că 435.866 de persoane din Israel au dat până acum teste pozitive pentru virus, de când primul caz confirmat a fost raportat în februarie. Aproape 3.400 de oameni au murit, se spune în acest comunicat.
Ministerul a declarat vineri că a confirmat 18 cazuri locale ale unei noi tulpini de coronavirus detectate pentru prima dată în Marea Britanie. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: