Israel: 28 de soldați morți în 2020, inclusiv 9 sinucideri

Departamentul de resurse umane al armatei israeliene (Țahal) a declarat duminică că 28 de soldați israelieni au murit în 2020, al doilea total cel mai scăzut din istoria țării.

Nouă dintre ele s-au sinucis în 2020, față de 12 în 2019, conform cifrelor armatei.
Generalul-maior Moti Almoz a declarat cu ocazia publicării acestor cifre că Țahal dispune acum de mijloace mai rapide pentru a localiza soldații dispăruți sau cei a căror viață este în pericol.
În timp ce poliția militară a avut nevoie de câteva ore pentru a interveni, capacitățile tehnologice militare de astăzi permit localizarea soldaților în doar câteva minute, în special prin intermediul telefoanelor lor mobile.
„Așa am găsit patru soldați care erau cu adevărat pe punctul de a-și pune capăt vieții”, a explicat generalul Almoz. “Răspundem, de asemenea, rapid la mesajele soldaților postate pe rețelele de socializare care indică intenții de sinucidere”, a adăugat el.
Generalul Almoz a clarificat că niciunul dintre cele nouă sinucideri din ultimul an nu a avut o legătură directă sau indirectă cu crizele asociate cu coronavirusul.
Cu toate acestea, cel puțin un soldat a încercat să se sinucidă din cauza dificultăților economice ale familiei sale cauzate de pandemie.
Potrivit armatei, un soldat, Amit Ben Yigal, a fost ucis după ce a fost rănit la cap în timpul unei operațiuni de lângă Jenin, în Cisiordania, șase soldați au murit în accidente rutiere și doi în urma prăbișirii unui avion.
Doi soldați au murit în accidente la locul de muncă, trei în alte accidente anchetate, iar restul în urma unor boli. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: