Acesta este apelul unui lider religios pakistanez, apel fără precedent pentru normalizarea relațiilor cu Israel.

Maulana Muhammad Khan Sharani (foto), liderul religios al Partidului Islamului Mondial Jama’i (JUI-F) de astăzi și fost președinte al Consiliului Ideologic pakistanez, a anunțat la o conferință, că susține normalizarea cu Israelul, conform documentației dintr-un discurs dat publicității de cercetătorul anglo-pakistanez, Nur Dahari.
El a fost întrebat: „Care este poziția dvs. cu privire la recunoașterea pakistaneză a Israelului?”. Și liderul religios a răspuns: „Aceasta este o problemă internațională și susțin recunoașterea statului Israel”.
Sharani a adăugat: „Cărturarii musulmani ar trebui să citească Coranul în care Muhammad i-a spus lui Moshe: „Am dat pământ în numele tău sau am dat pământ oamenilor tăi. Cu alte cuvinte, ar trebui să citească și să înțeleagă ceea ce spune Coranul”.
Sharani a remarcat: „Coranul și istoria ne dovedesc că țara lui Israel aparține numai evreilor. Regele David a construit casa lui Dumnezeu în Ierusalim pentru israelieni și nu pentru palestinieni”.
Aceste declarații au venit la mai puțin de o săptămână după ce publicația israeliană ”Israel Hayom” a dezvăluit că o delegație dintr-o mare țară musulmană din Asia, cu care Israelul nu avea legături, a vizitat orașul Tel Aviv.
Oficial, Pakistanul încearcă să scape de orice contact cu Israelul. Consilierul premierului pakistanez Imran Khan pentru armonie religioasă, Tahir Ashrafi, a răspuns informației publicate de Israel Hayom, spunând că „acestea sunt zvonuri care vizează semănarea haosului care va afecta imaginea Pakistanului în lumea musulmană”. Dincolo de aceasta, însuși premierul pakistanez a negat informațiile, adăugând că „nu sunt sub nicio presiune pentru a ne normaliza relațiile cu Israelul”.
O afirmație foarte nedumeritoare după ce a recunoscut deja că s-a exercitat presiune asupra Islamabadului pentru a face pasul istoric. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s