Lider religios pakistanez: “Coranul spune că Israel aparține evreilor, trebuie să ne normalizăm relațiile cu Israelul”

Acesta este apelul unui lider religios pakistanez, apel fără precedent pentru normalizarea relațiilor cu Israel.

Maulana Muhammad Khan Sharani (foto), liderul religios al Partidului Islamului Mondial Jama’i (JUI-F) de astăzi și fost președinte al Consiliului Ideologic pakistanez, a anunțat la o conferință, că susține normalizarea cu Israelul, conform documentației dintr-un discurs dat publicității de cercetătorul anglo-pakistanez, Nur Dahari.
El a fost întrebat: „Care este poziția dvs. cu privire la recunoașterea pakistaneză a Israelului?”. Și liderul religios a răspuns: „Aceasta este o problemă internațională și susțin recunoașterea statului Israel”.
Sharani a adăugat: „Cărturarii musulmani ar trebui să citească Coranul în care Muhammad i-a spus lui Moshe: „Am dat pământ în numele tău sau am dat pământ oamenilor tăi. Cu alte cuvinte, ar trebui să citească și să înțeleagă ceea ce spune Coranul”.
Sharani a remarcat: „Coranul și istoria ne dovedesc că țara lui Israel aparține numai evreilor. Regele David a construit casa lui Dumnezeu în Ierusalim pentru israelieni și nu pentru palestinieni”.
Aceste declarații au venit la mai puțin de o săptămână după ce publicația israeliană ”Israel Hayom” a dezvăluit că o delegație dintr-o mare țară musulmană din Asia, cu care Israelul nu avea legături, a vizitat orașul Tel Aviv.
Oficial, Pakistanul încearcă să scape de orice contact cu Israelul. Consilierul premierului pakistanez Imran Khan pentru armonie religioasă, Tahir Ashrafi, a răspuns informației publicate de Israel Hayom, spunând că „acestea sunt zvonuri care vizează semănarea haosului care va afecta imaginea Pakistanului în lumea musulmană”. Dincolo de aceasta, însuși premierul pakistanez a negat informațiile, adăugând că „nu sunt sub nicio presiune pentru a ne normaliza relațiile cu Israelul”.
O afirmație foarte nedumeritoare după ce a recunoscut deja că s-a exercitat presiune asupra Islamabadului pentru a face pasul istoric. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: