Autor: Marga Nitu / Mediafax.ro

Interesată, alături de agenția de știri pentru care lucrează, Mediafax, dar și de noua televiziune de succes, care practic a cucerit România, – ALEPH NEWS – jurnalista Marga Nitu a decis să descopere ”pe viu” succesul israelian al vaccinării anti-Corona

Drept pentru care a intrat în contact telefonic cu două membre ale comunității evreilor israelieni originari din România, Mariana Ilie și apreciata cântăreață de operetă Terry Gabor, cu care a discutat, deschis, direct și prietenește, în limba română. Rezultatul discuțiilor s-a concretizat într-un cald articol de inimă, gând și suflet, despre Israel și spectaculoasa sa reușită în lupta vaccinării împotriva Coronavirus. (Nando Mario Varga, (Anima News)

Vaccinarea anti COVID-19 în Israel. Reţeta succesului ţării care vrea să vaccineze toată populaţia până în primăvară

  • În Israel, vaccinarea se poate face şi fără programare
  • Israel vrea să vaccineze toată populaţia până în primăvară
  • O româncă stabilită în Israel se bucură că s-a vaccinat. Ea aşteaptă certificatul pentru a veni în România

Lucrurile merg ca pe roate la centrele vaccinare. Asta se întâmplă în Israel. Spre deosebire de România, acolo oamenii pot merge să se vaccineze şi fără programare. Aşa a procedat Mariana. Nu a avut timp să se programeze, a căutat un centru mai aproape de casă şi a mers direct. A stat doar o jumătate de oră la coadă până i-a venit rândul.

„Am aşteptat în jur de o jumătate de oră şi am reuşit să intru”, povesteşte ea.

Mariana este în Israel de 16 ani. Toţi ai ei sunt acolo, dar fiul împreună cu familia s-au întors în România. Abia aşteaptă să primească certificatul de vaccinare, cu ajutorul căruia poate veni în ţară să-şi vadă nepoţii, David şi Ava.

„Eu mă bucur foarte mult şi abia aştept şi al doilea vaccin, ca să primesc la mână ceva, un certificat. Eu vreau să ajung în România. Am nepoţeii, am băiatul meu. Până anul trecut am mers de trei-patru ori pe an”, spune Mariana.

Terry s-a vaccinat printre primii, în prima zi de Cărciun. Ea a fost la centru cu programare. Procedura i s-a părut extrem de simplă.

„Am fost printre primii care s-au înscris la programări. Am dat cartea mea de policlinică. Imediat au văzut în computer numele meu şi au spus, poftiţi, intraţi în cabină. Mi-a dat injecţia, au zis: 15 minute staţi afară. Nu am avut absolut niciun fel de reacţie”, mărturiseşte Terry.

Nici medicul Herman Berkovits nu a avut reacţii alergice la vaccin. Berkovits este cel care l-a imunizat pe însuşi premierul Israelului, Benjamin Netanyiahu. Spune că premierul s-a simţit bine după vaccin. Ba chiar a condus o şedinţă de guvern din maşină.

„Nu a avut absolut nimic. A durut puţin local. Am fost în aceeaşi maşină cu dumnealui de la vaccinare, a continuat să lucreze. A avut o şedinţă de guvern”.

Berkovits spune că Israel are în obiectiv să vaccineze toată populaţia până în primăvară. Succesul Israelului stă în primul rând în faptul ca are vaccinuri. La ei, fiecare persoană vaccinată acum are deja rezervată şi a două doză. Israel a contractat 12 milioane de doze de la Pfizer şi Moderna.

Autor: Marga Nitu / Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s