Franța plătește 10 milioane de dolari unui grup palestinian care promovează boicotarea Israelului

Guvernul francez a alocat în jur de 10 milioane de dolari (peste 8,1 milioane de euro) unei organizații palestiniene care este unul dintre principalii promotori ai BDS, mișcărea de boicotare a Israelului.

Promovarea boicotului a fost considerată ilegală în Franța în mai multe cazuri de profil înalt, potrivit JPost.
Agenția franceză de dezvoltare sau AFD, care se concentrează pe „climă, biodiversitate, pace, educație, dezvoltare urbană, sănătate și guvernanță”, a acordat anul trecut o subvenție de 8 milioane de euro către ONG-ul ”Development Center” sau NDC, un grup palestinian care pretinde că promovează „bune practici guvernamentale” în Cisiordania.
El a fost inițiatorul „Codului de conduită pentru ONG-urile palestiniene” din 2008, un document care include o respingere a „oricărei activități de normalizare cu ocupantul (Israel), indiferent dacă este vorba de securitate și politică, sau chiar la nivel cultural sau de dezvoltare”.
ONG-ul ”Monitor”, un grup israelian care investighează activitățile organizațiilor neguvernamentale în legătură cu conflictul israeliano-palestinian, a solicitat săptămâna trecută guvernului francez să „revizuiască subvenția în conformitate cu respingerea clară a Franței față de mișcarea BDS”.
În Franța, zeci de promotori ai boicotului împotriva Israelului – în special prin intermediul BDS – au fost condamnați pentru incitare la ură sau discriminare pe baza legii Lellouche, adoptată în 2003, care condamnă în special boicoturile de natură rasistă, antisemită sau xenofobă.
Purtătorul de cuvânt al AFD, Magali Mevellec, a certificat că această finanțare „respectă legea franceză”.
Franța „sprijină consolidarea capacităților locale care îmbunătățesc viața populațiilor în ceea ce Franța consideră a fi teritoriile palestiniene”, a explicat Magali Mevellec. (Anima News)

Lasă un răspuns