Grecia: Guvernul aprobă acordul între ministerele Apărării israelian și grec

Guvernul grec a aprobat un acord extins de apărare cu Ministerul israelian al Apărării, care include înființarea și operarea de către Elbit Systems a unei școli de zbor pentru Forțele Aeriene Elene.

Acordul include, de asemenea, achiziționarea a zece avioane M-346 (Lavi), întreținerea avioanelor T-6 (Efroni), precum și furnizarea de simulatoare, instruire și suport logistic.
Acordul G-to-G are o valoare de aproximativ 1,68 miliarde de dolari (1,37 miliarde de euro) și va dura 20 de ani.
„Acest acord reflectă relația excelentă de dezvoltare pe care o avem cu Grecia. Este un parteneriat pe termen lung care va servi interesele Israelului și Greciei, va crea sute de locuri de muncă în ambele țări și va promova stabilitatea în Marea Mediterană ”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz.
„În apelul telefonic pe care l-am primit după aprobarea acordului, i-am mulțumit prietenului meu ministrul grec al Apărării, Nikolaos Panagiotopoulos și mi-am exprimat aprecierea pentru implicarea sa personală în avansarea acestui proiect”, a adăugat el.
Ca parte a acordului, școala de zbor va fi construită și întreținută de Elbit Systems. Este cel mai mare acord de cumpărare în domeniul Apărării dintre cele două țări, până în prezent. (Anima News)

Lasă un răspuns