Iranul a eliberat o evreică iraniană deținută pentru vizitarea Israelului

Regimul de la Teheran a eliberat o evreică iraniană care fusese arestată pentru o presupusă vizită în Israel.

”Farahnaz Kohan a fost eliberată din închisoarea Evin. Femeia în vârstă de 50 de ani a fost reținută pentru o perioadă nedezvăluită, din cauza unei presupuse călătorii în Israel – o crimă în Republica Islamică Iran, a informat „Alianța pentru drepturile tuturor minorităților” (ARAM).
„Încă o dată, regimul iranian amintește comunității internaționale de sistemul său arbitrar și ilogic de„ justiție ”pe care îl exercită cruzimea și nedreptatea zilnică. Există un potop de arestări zilnice, execuții și relatări de tortură pe care nu ne putem permite să le ignoră ”, a declarat Marjan Keypour Greenblatt, fondatorul ARAM.
Ea a adăugat că „de dragul acestor vieți, mai degrabă decât să închidă ochii în numele indiferenței, oficialii americani și europeni trebuie să tragă la răspundere guvernul iranian pentru încălcările drepturilor omului și tratamentul crud al cetățenilor săi”.
ARAM Iran promovează drepturi egale pentru femei, minorități religioase și etnice, precum și pentru grupurile LGBT din țară.
Site-ul în persană HRA News a dezvăluit eliberarea lui Kohan. Articolul menționează că orice iranian care vizitează Israelul poate fi condamnat la cinci ani de închisoare și i se poate refuza un pașaport. Regimul iranian este clasificat de către Departamentul de Stat al SUA și oficialii săi drept principalul stat sponsor al terorismului, negarea Holocaustului și promovarea antisemitismului. (Anima News)

Lasă un răspuns