Israel / Coronavirus: Miniștrii aprobă blocajul complet începând de vineri

Cabinetu de miniștrii a aprobat marți seară impunerea unui blocaj complet, care va începe joi, la miezul nopții.

Blocarea va dura două săptămâni și va include închiderea locurilor de muncă și a sistemului de învățământ.
În același timp, s-a decis restabilirea politicii de trimitere a israelienilor care se întorc din țările roșii la hotelurile coronavirus.
Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a prezentat guvernului marți seară restricțiile pe care încearcă să le aplice în cadrul blocării mai stricte, care va intra în vigoare vineri.
Edelstein a abordat problema demonstrațiilor și a spus: “Epidemiologic, demonstrațiile sunt un pericol. Nu înțeleg de ce trebuie aprobate demonstrațiile. Guvernul a căzut oricum”.
„Dar dacă acum venim cu propunerea de a restricționa demonstrațiile, întregul discurs se va schimba și toate mass-media vor spune că totul este doar din motive politice. Am ales calea de a mă baza pe un sprijin public larg”, a explicat ministrul.
Edelstein a mai remarcat: “În pofida recomandărilor repetate săptămâni de-a rândul de prof. Blitzer, care nu au fost acceptate până acum, am decis acum să acceptăm recomandarea și să limităm întrunirile într-un spațiu închis la cinci persoane, iar aceasta include și sinagogile”. Propunerea Ministerului Sănătății va include reducerea transportului public cu o capacitate de până la 50% și înăsprirea restricției privind adunările: cinci persoane într-un loc închis în loc de 10 și reducerea adunărilor în spații deschise de la 20 la 10 persoane.
În timpul blocării, comerțul va fi închis și ieșirea din casă va fi permisă numai la locurile de muncă esențiale.
Activitățile sportive individuale vor fi permise. Miniștrii vor examina posibilitatea de a închide lanțurile de retail în fiecare seară la ora 19:00 înpentru a reduce numărul cetățenilor care părăsesc casa.
Ministrul educației, Yoav Galant, va fi de acord să închidă sistemul educațional și să caute să excludă educația specială.
Galant va cere ca toți profesorii de școală și de grădiniță să fie vaccinați cât mai curând posibil.
Profesorii și educatorii de la grădinițe sunt responsabili de ceea ce este cel mai prețios pentru noi – copiii noștri. Cer să fie vaccinați imediat. Sunt convins că guvernul va aproba recomandarea mea “, a spus Edelstein. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: