Israel / Coronavirus: Peste 8.300 de infecții noi diagnosticate în 24 de ore

Rata infecției cu coronavirus continuă să crească, numărul de noi infecții diagnosticate într-o perioadă de 24 de ore crescând luni la 8.308, potrivit datelor publicate marți dimineață de Ministerul Sănătății.

Aceasta înseamnă o creștere de peste 3.000 față de duminică, când au fost diagnosticate 5.205 de cazuri noi.
În timp ce numărul crescut de cazuri noi poate fi parțial atribuit creșterii semnificative a numărului de teste efectuate – 108.755 luni, comparativ cu 78.477 duminică – procentul testelor care au revenit pozitive a crescut, de asemenea, la cel mai înalt nivel din ultimele luni, cu 7,6 % dintre cei testați descoperiți că poartă virusul, în creștere de la 6,6% duminică și 5,6% sâmbătă.
Există acum 55.312 cazuri active de virus care au fost diagnosticate, inclusiv 1.361 de pacienți spitalizați.
Dintre aceștia, 764 sunt în stare gravă sau critică, iar alți 225 în stare moderată.
În prezent, există 183 de pacienți cu aparate respiratorii.
Numărul morților este acum de 3.445, cu 14 noi decese legate de coronavirus raportate luni.
Luni, ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a avertizat că, în ciuda progreselor înregistrate pentru vaccinarea populației din Israel, țara pare să piardă „războiul” împotriva mutației cu răspândire rapidă a coronavirusului identificată pentru prima dată în Marea Britanie.
„Avem 1.224.000 de persoane vaccinate până acum. Câștigăm cursa vaccinurilor, dar din păcate pierdem războiul împotriva mutației. Creșterea ratei infecției ar trebui să îngrijoreze fiecare funcționar public care trebuie să-și amintească: prima noastră preocupare este sănătatea publică”, a subliniat ministrul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: