Israel / Coronavirus: Spitalele copleșite de afluxul de pacienți

Spitalele israeliene sunt supuse tensiunii din cauza creșterii infecțiilor, a informat radiodifuzorul public Kan.

Creșterea spitalizărilor pacienților cu coronavirus a forțat multe centre medicale din întreaga țară să anuleze între 10 și 40% din operațiunile care nu sunt de urgență și să transforme sălile de operație în camere improvizate pentru pacienții cu Covid. Spitalele din toată țara suferă de o penurie de personal și paturi, cea mai gravă situație de la începutul pandemiei, a spus Kan.
„Al treilea val este mai grav decât al doilea”, au declarat canalului oficiali din spitalele Hadassa din Ierusalim și Rambam din Haifa.
“Numărul pacienților serioși este mai mare. Suntem obligați să deschidem mai multe servicii pentru pacienții cu coronavirus”, au adăugat aceștia.
Kan a mai raportat că Ministerul Sănătății se așteaptă ca situația să se înrăutățească în continuare.
Ministerul a declarat că 30 de cazuri confirmate ale variantei virusului din Marea Britanie au fost identificate în țară.
Mai multe cazuri nu au legătură cu persoanele care sosesc din străinătate, indicând faptul că varianta britanică s-a răspândit după ce a intrat pe teritoriul israelian.
Peste 435.800 de persoane au fost infectate în Israel, potrivit ultimului raport publicat duminică de ministrul sănătății, iar 3.400 au murit. (Anima News)

Lasă un răspuns