ISRAEL

Israel / Coronavirus: ”Trebuie să se ajungă la o blocare totală, inclusiv a sistemului de învățământ” (Ministrul Sănătății)

Yuli Edelstein (foto), ministrul israelian al Sănătății, a declarat astăzi (marți) că trebuie să se ajungă la o blocare completă a țării cât mai curând posibil, fără sistemul educațional și cu toate activitățile reduse la minimum.

„Guvernul va intra în câteva ore în cea mai importantă ședință de la constituirea sa. Vrem să construim o punte între teribila boală și succesul vaccinurilor. O putem construi cu o condiție – să nu ne jucăm ca și cum nu ar fi”, a spus în cursul unei întâlniri cu ziariștii, în afara Ministerului Sănătății..
„Trebuie să ajungem la o blocare completă – fără un sistem educațional și zero adunări și să reducem munca la minimum. Voi explica în cuvinte simple: sunt sute de morți, mii de pacienți și nu s-a luat încă nicio decizie. a subliniat ministrul.
Premierul Benjamin Netanyahu face eforturi pentru o blocarea totală de 10 zile, în timp ce Albastru Alb încearcă să împiedice impunerea unui blocaj mai strâns, spunând că trebuie evaluată eficacitatea actualei blocări parțiale.
Astăzi, marți, Ministerul Sănătății a publicat date care arată că peste 8.300 de noi infecții cu coronavirus au fost diagnosticate luni, 7,6% din toate testele revenind pozitiv, o creștere bruscă în ultimele zile. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: