ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israelul va numi ambasadori în Maroc, Abu Dhabi, Dubai și Bahrain

Până la sfârșitul lunii ianuarie, Israel intenționează să numească reprezentanți oficiali pentru patru noi misiuni ale statului evreu: Maroc, Abu Dhabi, Dubai și Bahrain.

Astăzi, marți, s-a anunțat pentru prima dată că Ethan Naa, fostul ambasador israelian în Turcia, va deține funcția de comisar interimar al ambasadei israeliene la Abu Dhabi, care va deveni mai târziu o ambasadă. Se așteaptă ca Ethan Naa să sosească la Abu Dhabi în următoarele zile și să-și înceapă mandatul. De fapt, el este primul israelian care a servit pe deplin și deschis statutul diplomatic în Emirate după ce relațiile s-au normalizat.
Se estimează că va ocupa această funcție câteva luni până când va fi numit ambasador permanent. Naa a fost ambasadorul Israelului în Turcia între 2016 și mai 2018.
În zilele următoare, se așteaptă ca o altă persoană din Ministerul de Externe să fie numită într-un post similar cu cel al Naa din Dubai, iar intenția este de a numi un reprezentant pentru centrul de contact din Rabat, capitala Marocului, în următoarele săptămâni.
În Bahrain, un comisar provizoriu acționează deja. Ministrul de externe Gabi Ashkenazi le-a spus asociaților săi în ultimele zile că acesta este obiectivul stabilit pentru Ministerul de Externe.
În același timp, Israelul a planificat să inaugureze misiunile în timpul vizitelor oficiale atât ale ministrului de Externe, Ashkenazi, cât și ale primului ministru Benjamin Netanyahu, dar acestea au fost anulate în mod repetat și nu s-au materializat.
Se înțelege că vizitele nu vor avea loc în timp ce Israelul este în carantină, dar există planuri de a le organiza ulterior. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: