Ministrul israelian al Apărării: „Lumea trebuie să se unească pentru a împiedica Iranul să achiziționeze arme nucleare”

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a cerut marți intensificarea eforturilor internaționale de combatere a Iranului după ce Republica Islamică a sporit îmbogățirea uraniului la niveluri care încalcă limitele programului său nuclear.

“Știm că Iranul continuă să destabilizeze regiunea și a ales să crească îmbogățirea la 20%.
Iranul reprezintă o provocare globală și regională și noi, de asemenea, ținem ochii deschiși”, a spus Gantz într-o declarație video.
„Toată lumea trebuie să se unească în lupta împotriva Iranului, împotriva activităților sale teroriste regionale și amenințarea reprezentată de armele sale nucleare”, a adăugat el.
Benny Gantz a vorbit în timp ce vizita baza de antrenament a unității de comandă de elită Navy Shayetet 13 din nordul Israelului.
„Astăzi vizitez marina și unitățile sale de elită … care funcționează în toate spațiile, aproape sau departe, deasupra sau sub apă”, a spus el, lăudând „intensa activitate” a soldaților.
Gantz a făcut un apel similar luni, jurând că Israelul “va împiedica Iranul să obțină arme nucleare”. Premierul Benjamin Netanyahu a mai spus că Israelul nu va permite Iranului să dezvolte arme nucleare și că decizia sa de a crește îmbogățirea uraniului cu 20% dovedește că Teheranul caută să obțină bomba atomică. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: