Cele șase țări din Golful Arab au semnat un acord de „solidaritate și stabilitate”, a declarat prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman la deschiderea marți a summitului anual al acestui grup regional destinat să pună capăt unei dispute de peste trei ani cu Qatar.

„Eforturile (Kuweitului și Statelor Unite) ne-au ajutat să ajungem la un acord cu privire la declarația Al-Ula, care va fi semnată la acest summit, unde afirmăm solidaritatea și stabilitatea în Golf”, a subliniat el.
„Noi avem astăzi o nevoie urgentă să ne unim eforturile pentru a ne promova regiunea și pentru a face față provocărilor care ne înconjoară, în special amenințările reprezentate de programul de rachete nucleare și balistice al regimului iranian și planurile sale de sabotaj și distrugere”, a adăugat el.
Liderii celor șase țări ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) au semnat apoi două documente: declarația de la Al-Ula, unde se desfășoară summit-ul în nord-vestul Arabiei Saudite, și un comunicat final.
Speranța reconcilierii dintre Qatar și vecinii săi a fost reaprinsă cu o zi înainte, după ce Arabia Saudită și-a redeschis, luni, granițele cu această țară.
În iunie 2017, Arabia Saudită și trei țări aliate – Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt – și-au rupt legăturile cu Doha, acuzându-l că susține grupuri islamiste, că se înțelege prea mult cu adversarii lor iranieni și turci și crează necazuri în regiune. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s