SUA impune noi sancțiuni Iranului

Statele Unite au impus marți noi sancțiuni industriei siderurgice iraniene, continuând campania de presiune maximă împotriva Republicii Islamice, a informat agenția de presă Reuters.

Potrivit site-ului web al Departamentului Trezoreriei SUA, Washingtonul a înscris pe o listă neagră o persoană și o duzină de entități, în timp ce președintele Donald Trump se pregătește să părăsească Casa Albă.
Administrația Trump, care a implementat o campanie de „presiune maximă” împotriva Iranului, a promis că va spori sancțiunile împotriva Teheranului și a aliaților săi regionali până la sfârșitul mandatului său, pe 20 ianuarie. Președintele ales Joe Biden, la rândul său, și-a semnalat intenția de a inversa această politică de „presiune maximă”, în timp ce tensiunile rămân foarte mari între cele două țări pe multe subiecte. Washingtonul, care, în urmă cu un an, a organizat un atac împotriva generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, se teme, de asemenea, că Teheranul va răspunde la această acțiune în zilele următoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: