Statele Unite au impus marți noi sancțiuni industriei siderurgice iraniene, continuând campania de presiune maximă împotriva Republicii Islamice, a informat agenția de presă Reuters.

Potrivit site-ului web al Departamentului Trezoreriei SUA, Washingtonul a înscris pe o listă neagră o persoană și o duzină de entități, în timp ce președintele Donald Trump se pregătește să părăsească Casa Albă.
Administrația Trump, care a implementat o campanie de „presiune maximă” împotriva Iranului, a promis că va spori sancțiunile împotriva Teheranului și a aliaților săi regionali până la sfârșitul mandatului său, pe 20 ianuarie. Președintele ales Joe Biden, la rândul său, și-a semnalat intenția de a inversa această politică de „presiune maximă”, în timp ce tensiunile rămân foarte mari între cele două țări pe multe subiecte. Washingtonul, care, în urmă cu un an, a organizat un atac împotriva generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, se teme, de asemenea, că Teheranul va răspunde la această acțiune în zilele următoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s