Egiptul a discutat cu Israel și Autoritatea Palestiniană pentru a organiza o întâlnire

Ministrul egiptean de externe Sameh Choukri a purtat discuții cu omologii săi israelieni și palestinieni, Gabi Ashkenazi și Riyad al-Malki, cu privire la o viitoare întâlnire menită să reînvie procesul de pace dintre cele două părți, au raportat miercuri cele două părți site-ului de știri Walla.

Această întâlnire, care ar urma să aibă loc în zilele următoare, ar trebui să reunească miniștrii de externe egipteni, iordanieni, francezi și germani.
Acest raport vine în momentul în care președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a solicitat în septembrie anul trecut ONU să organizeze o conferință internațională la începutul anului 2021, după alegerile prezidențiale americane, pentru a „lansa un proces de pace israeliano-palestiniană pe baza dreptului internațional”.
Această cerere, făcută pentru a „pune capăt ocupației israeliene”, este un răspuns la planul de pace al președintelui american Donald Trump, pe care „întreaga lume l-a respins” și care se opune „tuturor rezoluțiilor internaționale. ‘, a spus el apoi.
În această privință, Abbas s-a întâlnit cu emirul Qatarului, șeicul Tamim ben Hamad Al Thani, la mijlocul lunii decembrie, pentru a solicita sprijinul Doha pentru organizarea acestei conferințe internaționale. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: