ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israelul a realizat un pistol medical revoluționar care tratează rănile și arsurile

Medicii din Israel și Europa au început să folosească un „pistol medicală” care trage o pânză de protecție pentru a acoperi arsurile și rănile, într-o încercare de a ajuta pacienții să se vindece fără experiența dureroasă pe care o trăiesc prin schimbarea bandajelor.

”Nanomedic”, compania israeliană care a proiectat sistemul Spincare, spune că dispozitivul său oferă pacienților o mobilitate sporită – adesea esențială pentru reabilitarea victimelor arsurilor – și capacitatea de a face duș, un proces care poate fi dificil cu bandaje tradiționale.
Stratul translucid pe care îl produce permite medicilor să examineze rana fără să o atingă, explică compania.

Spincare este un dispozitiv fără contact”, a spus Lyon, a cărui companie, ”Regen Medical”, este specializată în arsuri și produse de vindecare a rănilor.
Electrospinning, tehnica utilizată de dispozitiv, constă în utilizarea electricității pentru a crea nanofibre. A fost folosit de ani de zile, inclusiv în domeniul medical.
”Nanomedic” spune că dispozitivul său este, totuși, mult mai mic decât mașinile mari de electrofilare disponibile anterior, ceea ce înseamnă că poate fi transportat la pat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: