ISRAEL

Coronavirus: Israel a virat zeci de doze de vaccin Autorității Palestiniene

Statul evreu a virat zeci de doze de vaccin Covid-19 către Autoritatea Palestiniană (AP), a informat radiodifuzorul Kan.

Vaccinurile care au fost trimise la Ramallah sunt destinate în special cazurilor „umanitare” și „neobișnuite”, precizează presa, care nu a indicat totuși cine ar fi persoanele în cauză.
Surse apropiate președintelui AP, Mahmoud Abbas (85 de ani), au mai declarat că liderul palestinian nu a primit încă vaccinul împotriva coronavirusului și că dozele trimise din Israel nu au fost încă administrate.
Potrivit raportului, AP a solicitat, de asemenea, mai multe doze de la Israel.
Transferul are loc în timp ce ONG-ul pentru drepturile omului, Amnesty International, a solicitat miercuri Israelului să ofere vaccinuri palestinienilor din Cisiordania și Gaza, susținând că statul evreu este „obligat să facă acest lucru prin dreptul internațional”.
ONG-ul a cerut statului evreu să „nu mai ignore obligațiile sale internaționale ca putere ocupantă și să acționeze imediat pentru a se asigura că vaccinurile împotriva coronavirusului sunt furnizate în mod echitabil palestinienilor … în Cisiordania și în Fâșia Gaza”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: